Vrijwilligers gezocht voor de bouw van ons nieuwe lokaal

Beste JNM'er, beste ouder, beste sympathisant,

 

Jouw steun hebben we nodig. Samen met Natuurpunt bouwt JNM Gent een nieuw lokaal. Een passiefhuis vlakbij het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. Om dit project te laten slagen vragen we jou om hulp: steek samen met ons de handen uit de mouwen.

 

We kiezen voor passiefbouw, met een zo laag mogelijk energiegebruik en met duurzame materialen. Dit is voor ons een evidente keuze: passiefbouw is de toekomst en wij geloven in die toekomst. We zijn begaan met het milieu en ons nieuwe lokaal zal dit uitstralen.

 

We delen het nieuwe gebouw met Natuurpunt Gent, dat dringend op zoek is naar nieuwe kantoorruimte. Ons gemeenschappelijk gebouw wordt de kroon op onze fantastische samenwerking. We kunnen ook rekenen op de steun van stad Gent. Zij stellen de grond ter beschikking en ondersteunen ons met een stevige subsidie.

 

Ons nieuwe lokaal zal onze jeugdbeweging helemaal laten bloeien. Het biedt ons een zekere huisvesting, een vaste afspraakplaats en prachtige natuur vlakbij. Uw (klein)kind in de Gentse natuur? Meer kinderen die onze natuur ontdekken? Ons gebouw biedt hier alle garanties toe.

 

Nu de bouwvergunning binnen is en we een eerste inleidende bijeenkomst hebben gehad met een aantal geïnteresseerde aannemers, wordt de praktische kant van de bouw steeds concreter. We hebben met iedereen samen besloten om bij bepaalde bouwfasen beroep te doen op vrijwilligers, om zo de kosten te drukken. Dit betekent dat JNM Gent op zoek is naar talloze enthousiastelingen die met ons de handen uit de mouwen willen steken.

In april werd een infoavond georganiseerd voor alle geïnteresseerden, waarin aan de hand van een concreet plan de vrijwilligerswerking werd geëxpliceerd. Alhoewel deze eerste samenkomst aanleiding gaf tot een nieuwe fase in de praktische uitwerking van ons lokaal, zal het nog duren tot het najaar van 2014 vooralleer de werken echt beginnen. Tot dan blijven we actief op zoek naar sympathisanten, met of zonder kennis van zaken, die ons willen helpen.  

Heeft u deze vergadering gemist en heeft u toch zin om met ons de handen uit de mouwen te steken? Geen probleem, het is nooit te laat om ons team te vervoegen. Stuur gewoon een mailtje naar een van de vier bouwers (pietervangansbeke@gmail.com, samdesiere@gmail.com, simonvandenabeele@hotmail.com, alexanderclaeysb@gmail.com) of naar Frederik Van Vlaenderen (frederik_van_vlaenderen@hotmail.com) voor meer info. 

Iedereen is welkom en iedereen kan helpen!

 

Je kan JNM Gent ook nog steeds helpen door een financiële bijdrage te leveren, aangezien een passiefwoning duur is en we elke euro goed kunnen gebruiken. Dit doe je door te storten op de rekening BE56 2930 2120 7588 (BIC = GEBABEBB) van Natuurpunt, met de mededeling (anders komt het geld niet bij ons): ‘Gift project 4003 – NIEUW LOKAAL JNM GENT’. 

 

Bedankt om onze werking te ondersteunen.

In naam van de hele leiding van JNM Gent,

 

Warre Schauwvliege – voorzitter JNM Gent                           
gent.bouwt@jnm.be

 

ps: voor giften vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest

 

JNM Gent verwent en went nooit – contact: Anton Vandevoorde (0486/30.14.16); antonvandevoorde@gmail.com

X
naam
paswoord
  Aangemeld blijvenpaswoord vergeten?