Je beestigste jeugdbeweging!

Activiteiten

22/11/2018 Jong iN (kli-)Maatpak Gewoon lid, Steunlid
29/11/2018 Pinguïnfilmavond Ini, Gewoon lid
02/12/2018 JNM @ Claim The Climate Ini, Gewoon lid, Steunlid
05/12/2018 Soirée: Het uitpluizen van het Braakbal misterie Ini, Gewoon lid
08/12/2018 GHWD Groot Heroirische werk dag Gewoon lid

Nieuws

13.11.18 – Tijdens het weekend van 24 en 25 november is er overal in Vlaanderen dag van de natuur!!! Naar jaarlijkse gewoonte steunt de BWG alle afdelingen die een werkactiviteit plannen tijdens dit weekend. De deelnemende afdelingen mogen een verrassing verwachten ;)
03.10.18 – WAT WAT?! Dé place to be voor al je vragen. Jongeren komen vaak voor dilemma's te staan. Om jongeren te ondersteunen in door die dilemma's heen geraken werd de website WAT WAT? gelanceerd. Op deze website vind je tal van betrouwbare info op maat van jongeren die niet sturend is. En bovendien: WAT WAT? heeft géén oordeel. Ben je curieus geworden? Ga dan zeker een kijkje nemen!
18.09.18 – Op dinsdag 16 oktober organiseert KeKi (Kenniscentrum Kinderrechten) een "Research On Stage" over kinderen, jongeren en milieu in het ABC-huis in Brussel. KeKi brengt onderzoek, praktijk en beleid samen rond het onderwerp kinderrechten en milieu. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Inschrijven kan via deze link.
22.08.18 – Er is 12 miljoen euro uitgetrokken voor lokale verenigingen die een project op poten willen zetten om de klimaatuitdaging aan te pakken. Zie jij dit zitten met de afdeling? Dan kun je samen met een partner van 'Gemeente voor de Toekomst' een dossier indienen (zoals voor dit project met Natuurpunt). Dat kan tot 15 september.
02.08.18 – Kan je niet genoeg krijgen van circulaire economie na de boeiende sessie op het congres? Van 9 tot 15 september organiseert Vlaanderen Circulair met partners een bootcamp voor ondernemende jongeren. Het doel? Verkennen van het kruispunt van de circulaire economie en handel (retail). Meer info en inschrijven kan via deze link.
01.08.18 – CATAPA is een vrijwilligersorganisatie die werkt rond (anders)globalisering en duurzame ontwikkeling, in het bijzonder in Latijns-Amerika, en zich hierbij focust op de problematiek rond mijnbouw. Zij houden hun jaarlijks zomerkamp van 14 - 16 september in Snellegem, dicht bij Jabbeke. Ben je geïnteresseerd? Ga dan een kijkje nemen op hun facebookevenement.
31.07.18 – Als JNM’er willen we zo duurzaam en ecologisch mogelijk leven. Maar ook als organisatie streven we naar een zo duurzaam mogelijke werking.
16.07.18 – Enkele jongeren organiseren een klimaatmars van Gent naar Brussel van zaterdag 6 tot maandag 8 oktober. In drie dagen stappen ze naar Brussel om hun klimaateisen te stellen. Ze zijn op zoek naar meer jongeren, die de klimaateisen delen. Wil jij hier samen met de ini's en gewone leden van je afdeling aan mee doen? Ga dan vlug een kijkje nemen op hun website voor meer info. Heb je les op maandag 8 oktober? Geen probleem, de jongeren werken aan een oplossing. Ze willen graag de scholen aan hun kant krijgen.
28.06.18 – Massamobilisatie COP24: save the date Zowel op internationaal als op Belgisch niveau is 2018 een bepalend klimaatjaar. Met de Klimaatcoalitie zullen we in het najaar volop campagne voeren en in samenwerking met Climate Express een massamobilisatie organiseren in eigen land, met de eis voor een ambitieus en sociaal rechtvaardig Belgisch klimaatplan.
04.06.18 – Op dit moment bevraagt Mediaraven leiding van jeugdverenigingen naar hoe ze met digitale media omgaan. Op basis van de resultaten willen ze een kader ontwikkelen om beter tegemoet te komen aan de noden van jeugdverenigingen mbt digitale media.  JNM'ers zijn nog een beetje ondervertegenwoordigd op dit moment, vandaar deze oproep om ook jullie die vragenlijst te laten invullen. 5 minuutjes ongeveer, niet meer. 

Pagina's

Verslagen

In je buurt

Lid worden

Winkel