Demain @ Klappij (MoM2*)

Georganiseerd door: 
Antwerpen
Deelnemende afdelingen: 
Mechelen
Akerland
Activiteitverantwoordelijke: 
Mirte Draelants (mirte.draelants [at] hotmail.com)
Voor wie: 
Gewoon lid
Categorie: 
Milieu
Wanneer: 
05/11/2018 - 19:00 tot 21:45

Demain (2015, Frankrijk) is een documentaire die werkende oplossingen wil laten zien en positieve verhalen vertelt; omdat ze er vanuitgaan dat dit de beste remedie is tegen de ecologische, economische en sociale crisissen die onze wereld teisteren.

Cyril Dion en Mélanie Laurant, de regisseurs van de film, zochten in zes landen praktijkvoorbeelden op van hoe we ervoor zorgen dat in het jaar 2100 er nog mensen rondlopen op de planeet Aarde.Tijdens hun reis ontmoetten ze echte pioniers van de nieuwe landbouw, energie, economie, democratie en opvoeding.Door deze concrete en werkende initiatieven samen te brengen in één documentaire, maakten ze een schets van hoe de wereld er morgen zou kunnen uitzien.

Dit is de tweede film uit een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden die worden georganiseerd in filmhuis klappij. Elke eerste maandag vertoont een andere organisatie een andere film en daarna is er vaak een discussie met de mensen die de film heeft gezien (JNM heeft dit in 2013 ook al eens gedaan:).

Waar: Filmhuis Klappei. Klappeistraat 2 in Antwerpen.                                               Hoelaat: Om 19u spreken we daar af, de film begint om 19u30 en de avond eindigt rond 21u45
Verantwoordelijke: Mirte Draelants mirte.draelants [at] hotmail.com (mirte.draelants [at] hotmail.com (link stuurt een e-mail)); 0486893152                                         

Klappijstraat 2
2060 Antwerpen
België