Nanana

Georganiseerd door: 
Antwerpen
Deelnemende afdelingen: 
Akerland
Mechelen
Activiteitverantwoordelijke: 
Louis Schramme (louisschramme [at] gmail.com, 0476 38 74 27)
Voor wie: 
Gewoon lid
Categorie: 
Natuur
Wanneer: 
18/11/2018

Terwijl ik deze aankondiging schrijf, is het de avond van 17 september. Een prachtige, zonovergoten nazomerdag is het geweest, met temperaturen rond 25 graden. Dat neemt echter niet weg dat het nog maar een paar dagen duurt vooraleer je langs alle kanten hoort: ‘’’t Is weer voorbij die mooie zomer!”. Bijzonder naar vind ik dat. Niet omdat ik de gelijknamige hitsingle van Gerard Cox uit 1973 niet kan hebben hoor. Integendeel, het zoetgevooisde “nanana naa na naa” dat de in- en outro vormt, kan me ten zeerste bekoren. Een beproefd recept voor een goeie popsong trouwens, dat ge-nanana. Het bezorgde namen als The Beatles, Akon, Gala, Pink, Gwen Stefani en Opus een topnotering in de hitlijsten. One Direction (wie anders?) heeft zelfs een liedje dat ‘Na Na Na’ heet. Maar we dwalen naderhand wat af. 
Waar was ik? Oh ja. Als iemand die clichézin uitspreekt, word ik altijd naargeestig. Natuurlijk was de zomer mooi. En ja, hij is voorbij, dat wist ik zelf ook al. Het is misschien wat gênant maar ik heb echt geen nood aan mensen die dat nog eens benadrukken. Oh, wat zie ik elk jaar rond dit tijdstip weer op tegen die nakende, donkere wintermaanden. Gelukkig verloopt de overgang van zomer naar winter elk jaar weer erg geleidelijk dankzij een fenomenaal seizoen met maar liefst 4 medeklinkers na elkaar: de herfst! Ik kan u vertellen dat het in dit jaargetijde is dat ik een activiteit organiseer. Ik kan u eveneens meedelen dat de desbetreffende activiteit fijn, zo niet supertof zal worden. Ik kan u tot mijn grote spijt echter nog niet zeggen of het doel van deze herfsttocht (jopla, 5 medeklinkers) Naomé, Nadrin, Nalinnes of Namen zal zijn, maar naar goede gewoonte brengen we een bezoekje aan een natuurgebied waar we hopelijk vele naaktslakken, nachtegalen, nargles en narwallen tegenkomen.

 

Wanneer

Zondag 18 november, uur nog nader te bepalen

 

Waar

Station Antwerpen-Berchem

 

Meenemen

Kledij bestand tegen een frisse en eventueel natte herfstdag, middageten, drinken, verrekijker, ander excursiegerief, maretak, een idee van het exact aantal na's in deze aankondiging …