Ter info : Nacht van de duisternis

Georganiseerd door: 
Antwerpen
Deelnemende afdelingen: 
Akerland
Klein-Brabant
Markvallei
Mechelen
Neteland
Pallieterland
Taxandria
Voorkempen
Zandland
Activiteitverantwoordelijke: 
Suzanne Picard (suzypicard [at] hotmail.com, 0489 42 63 61)
Voor wie: 
Graspiep
Boompiep
Pini
Ini
Gewoon lid
Categorie: 
Milieu
Wanneer: 
20/10/2018 - 18:00 tot 20:00

Aanbellen bij je buren - straat- buurt- om de lichten te doven (met een kaartje of iet lekker som ze te bedanken). Of reclame verlichting doven (zonder schade te berokkenen en een infromatiesticker over het waarom) . Een gemeente aanschrijven om mee te doen aan de nacht van de duisternis... Het zijn enkele voorbeelden van zaken die je kan doen tijdens deze nacht van de dusiternis of in de aanloop er van.


Iets anders dat je kan doen is gaan genieten van de donkerte met lichtpuntjes die gecreerd wordt.Voor ons antwerpenaren is Sint amands ( nabij boom) of Oostmalle een optie volgens Urania.
 (http://www.urania.be/community/faq/waar-zijn-de-donkerste-plaatsen-vlaan...)

Weten waarom licht verstorend en vervuilend kan werken is ook niet onbelangrijk.  Voor sommige mensen leidt dit tot slaapgebrek en gezondheidsproblemen, maar ook het bioritme van planten en dieren wordt hierdoor verstoord. Voor de ge*interresseerden onder ons en de  bollebozen onder ons die willen weten   hoe dit allemaal exact werkt verwijs ik graag door naar de vereniging voor sterrenkunde (http://www.vvs.be/werkgroepen/werkgroep-lichthinder/over-lichthinder/lic...) en de  kadervorming van preventie lichthinder:http://www.preventielichthinder.be/kadervorming_download.php

Jammer genoeg doen we met jnm antwerpen niet (meer) mee. Een overenthousiaste suzanne hielt geen rekening met de dubbele boeking van het bestuur. Wel kan je met enkele klasgenootjes- buren of vriendjes en famillie en van bovenstaande zaken ondernemen.