GrotenKamp Belval-en-Argonne

Georganiseerd door: 
Leievallei
Activiteitverantwoordelijke: 
Elias Vercruysse (elias.vercruysse [at] jnmleievallei.be, 0485 75 02 77)
Voor wie: 
Gewoon lid
Categorie: 
Algemeen
Wanneer: 
14/07/2018 - 09:00 tot 22/07/2018 - 19:15

We trekken naar het enige buitenlandse natuurgebied dat ook door Natuurpunt wordt beheerd, Les Étangs-de-Belval-en-Argonne in Frankrijk!

Dit pareltje in het noorden van Frankrijk herbergt een rijke fauna en flora die we in de zomer zullen kunnen bewonderen. Soorten als Ringslang, roodkopklauwier, zwarte ooievaar, zwarte/rode wouw, vuursalamander, bloedrode heidelibel, grote weerschijnvlinder, everzwijn, woudaap,...waren enkele waarnemingen van het Leievallei-kamp in 2012. 

Daarnaast is het ook een gebied waar veel gewandeld, gefietst en bezocht kan worden. De kleine pittoreske dorpjes, de rustige afgelegen boswandelpaden, de km's verre uitzichten over het weidelandschap en de vele waterpartijen brengen rust en het is er dan ook fijn vertoeven.

Wat zullen we allemaal doen? Zowel de zotte twitcher als de stille natuurgenieter zal aan zen trekken komen. We kamperen op in weide in grote tenten en koken op grote gasvuren. Ook gaan we wandelen, fietsen, bezichtigen en uitrusten, want het is tenslotte vakantie..

We spreken op 14 juli om 9u00 af in het station van Deinze en zijn daar terug op 22 juli tegen 19u15.

De bagage én fietsen worden per busje vervoerd van het station in Deinze (idem 9u00).

Richtprijs: €150 

Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan zeker in!

Hopelijk tot dan!

Jullie kampverantwoordelijke,

Elias 

Le Ru des Chiens
51330 Belval-en-Argonne
Frankrijk