Actie: Jaren Zonder Vlees: Dé tip om langer te leven

Georganiseerd door: 
Milieuwerkgroep
Deelnemende afdelingen: 
Nationaal
Activiteitverantwoordelijke: 
Tom Michels (tomichels [at] gmail.com, 0479 80 74 04)
Voor wie: 
Ini
Gewoon lid
Categorie: 
Milieu
Wanneer: 
17/02/2018 - 15:00 tot 17:00

Voor wie het glas halfvol is:

Na het lezen van de leuke fun facts onderaan, voel je het ongetwijfeld ook kriebelen om dit leuke nieuws te verspreiden.
De MWG nodigt je uit om samen vegetarische recepten, fun-facts, ecoplannen en zoveel meer uit te verspreiden op de Korenmarkt te Gent!

Voor wie het glas halfleeg is:

We bevinden ons in het jaar 2018. De wereld stevent af op een regelrechte klimaatcrisis met extreme droogtes, orkanen en overstromingen. Klimaatrampen zijn nu overal zichtbaar door de grote vluchtelingenstromen. Het zeeniveau stijgt. De ijskappen smelten weg. Onze kleinkinderen zullen het Amazonewoud niet meer kennen.

Fun facts:

  1. Veeteelt is verantwoordelijk voor 18% van de broeikasgassen, meer dan de totale uitstoot van al het transport ter wereld. 
    Vee en zijn bijproducten leveren zo de grootste bijdrage aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.
  2. De kans dat een kanker je treft als man is één op drie. Als vrouw is dat één op vier. Het verband tussen (te veel) vlees en kanker is al lang duidelijk. Wie langer gezond wil leven, weet wat te doen.
  3. Voor 1 kg rundsvlees heb je 9 kg graan of soja nodig. En dus heel veel land, water en energie. De wereldwijde voedselverspilling van één derde is er niets tegen.
  4. Alsmaar meer verhalen komen boven van de gruwelijke behandelingen van dieren in slachthuizen. Wie zich niet wil mengen in een discussie over het “kweken” van slaven en kannibalisme, maakt best eens de vergelijking.
    Tot 98% van de zoogdierenmassa groeit op om tot eten verwerkt te worden.

Meer leuke weetjes: http://www.cowspiracy.com/facts/
Zie ook het FB-evenement: https://www.facebook.com/events/546816192354162

Korenmarkt
9000 Gent
België