Sint - Pietersbergkamp (SPB)

Georganiseerd door: 
Nationaal
Activiteitverantwoordelijke: 
Michiel De Koster (michiel.de.koster [at] live.be, 0472 60 93 77)
Voor wie: 
Ini
Gewoon lid
Categorie: 
Beheer
Wanneer: 
02/08/2018 - 18:00 tot 12/08/2018 - 12:00
Slapen in gebouwen
Vervoer zelf regelen
Fiets meenemen
nee

 

Sint-Pietersberg werkkamp – feestelijke zomereditie (40 jaar)

 

Voel jij je geroepen om een uitzonderlijk stukje natuur een handje te helpen? Wees dan zeer welgekomen in het mooiste dorpje van Vlaanderen: Kanne, een pittoresk dorpje omgeven door glooiende hellingen vol bloemenpracht. Help mee om deze kalkrijke graslanden te onderhouden en voeg je bij een gezellige groep JNM’ers die er zich reeds 40(!) jaar uitleven.

 

De Sint Pietersberg is één van de meest biodiverse streken binnen Vlaanderen. In de jaren ‘50–’60 is het beheer van dit gebied verloren gegaan, maar sinds JNM er actie ondernam, zijn al heel wat natuurgebieden terug tot hun recht gekomen. Door een handje te komen helpen, schrijf jij mee aan de geschiedenis van de Sint Pietersberg! 

 

Naast beheerwerken zijn natuurstudie, kampvuren en vertier niet weg te denken tijdens dit kamp. Rugstreeppad, das, oehoe en nog veel meer zijn jaarlijks te gast!

Deze 40-jarige editie krijgt eveneens een internationale uitstraling. Enkele NJN’ers (Nederlandse jeugdbond voor natuurstudie) en Oekraïense jongeren zullen onze groep vrijwilligers vervoegen.

Twijfel dus niet langer en kom mee vieren op het 40ste verjaardagsfeestje van dit onvergetelijke SPB-kamp!

--------------------------------------------------------------------------------

Prijs: 82 euro