Het Fantastische Farfallekamp

Georganiseerd door: 
Nationaal
Activiteitverantwoordelijke: 
Cyr Mestdagh (cyr.mestdagh [at] live.be, 0471 05 85 80)
Voor wie: 
Gewoon lid
Categorie: 
Natuur
Wanneer: 
03/07/2018 tot 12/07/2018
Slapen in tenten
Vervoer wordt georganiseerd
nee
In het buitenland

 

ciao a tutti,

Zegt Aosta jullie niets? Wel, dan zeg ik het even.
De Aosta-vallei is een bloedmooie, allez ja, bloed is ni perse mooi, maar ge weet wat ik bedoel, vallei in de Italiaanse Alpen, Si le Alpi Italiono!

Oké ik hoor jullie denken: “wat heb je aan een bloedmooie vallei?” Wel dit is een van de regio’s waar de meeste soorten farfalles (vlinders) van Europa voorkomen. Vind je vlinders saai, SHAME ON YOU, nee grapje, niet getreurd, je hebt een paar opties.

Optie 1) We overtuigen jou met passie om naar vlinders te kijken, zoals het uber-endemische Aosta-esparcetteblauwtje, Witbonte parelmoervlinder, Alpensaffierbluawtje,............
Optie 2) Je kijkt naar de prachtige vogelsoorten in deze vallei zoals lammergier, rotskruiper, alpenkauw en steenarend
Optie 3) Je zoekt steenbokken en maakt heel de groep blij!
Optie 4) Je telt het aantal marmotten dat we zien!! Na een tijdje slaapverwekkend!!

En nu weer even algemeen, de alpengraslanden, sì le praterie alpine, ruiken naar vanille! Dus da’s ook al supercool en meteen de reden om ZEKER mee te gaan!
Misschien ook nog wel handig om te weten is dat er ook een super zalige coole bustocht (die niet zo cool is maar vooral afmattend) aan te pas komt en dat je over een DEGELIJKE conditie moet beschikken. Het is de bedoeling om rond te trekken in de Alpen en je moet toch in staat zijn om 15 kilometer per dag te wandelen in de bergen met een zware trekrugzak, wat een heel stuk lastiger is dan gewoon wandelen. Maar in ruil voor de inspanning garanderen wij vette soortjes, mooie landschappen en veel sfeer.

P.S.: we vertrekken vanuit Brussel en komen terug aan in Brussel

Fino ad allora! Il KC

----------------------------------------------------------------------------------------

Prijs: 230