Nature and chill @ Hongarije

Georganiseerd door: 
Nationaal
Activiteitverantwoordelijke: 
Ina Stekelorum (ina [at] jnm.be, 0470720896)
Voor wie: 
Gewoon lid
Categorie: 
Werkstudie
Wanneer: 
03/09/2018 tot 13/09/2018
Slapen in tenten
Vervoer wordt georganiseerd
nee
In het buitenland

De inschrijvingen zijn afgesloten. Als je toch nog meewil, stuur dan een sms naar Ina (0470 72 08 96) en William (0470 05 64 51)."

Nature and chill @ Hongarije
Nomen est omen… Geen zotte plannen dus voor dit kamp, of misschien wel zotte, maar geen strak tot in de puntjes uitgewerkte. We laten ons onderdompelen in het wondermooie Hongarije en genieten van wat Hunza Ecolodge en zijn 1200 km2 omgevende natuur te bieden heeft.
Drie september stappen we met onze rugzak en zonder zorgen op de flixbus in Gent om een dag later aan te komen in Boedapest waar we de trein nemen naar Sásd. Van daaruit is het nog slechts 7 km naar onze verblijfplaats Hunza Ecolodge in het dorpje Bodolyabér,gelegen aan de rand van het bos in de meest zuidelijke regio van Hongarije.

Het Gentse koppel Roeland (oude sok) en Milady wonen er sinds 2014. Geïnspireerd door reizen, andere culturen ontmoeten en de biodiversiteit van regenwouden en koraalriffen bewonderen, bouwden ze Hunza Ecolodge met respect voor natuur en milieu. We worden voorzien van seizoensgroenten en -fruit uit de tuin en versgebakken brood. De gastheer schijnt een fantastische kok te zijn.
Als gemotiveerde vrijwilligers steken we graag de handen uit de mouwen en helpen we tuinieren, appels oogsten, werken in het bos,…
Om het met de woorden van Roeland te zeggen: “We kijken waar de interesse en vaardigheden matchen om zo voor iedereen een fijne ervaring te creëren.

Back to nature, dus uiteraard trekken we ook de weidse natuur in en laten we ons betoveren door de uitgestrekte bergen, bossen en meren. We genieten van de aanwezige vogels (zeearend, witte en zwarte ooievaar, havik, wielewaal, ijsvogel,…), otters, vlinders… en helpen bij de inventarisatie van fauna en flora.

Voor elk wat wils, ook bruisende culturele hotspot Pécs, Unesco Werelderfgoed, bevindt zich vlakbij. Mens sana in corpore sano, ook medicinale thermische baden, zwemmen, kajakken, kanoën en paardrijden behoren tot de mogelijkheden.
Kortom 10 dagen op en top JNM! Gewoon meegaan dus, want dromen is leuk, maar samen dromen waar maken, is leuker!


Veel liefs
Jullie reeds verlangend kc
Ina, Soetkin, Antoon, Simon, Michiel en Florian

-------------------------------------------------------------------------------

Prijs: 232 euro (vervoer inbegrepen)

Hunza Ecolodge, Kossuth street 3 Baranya
Bodolyabér
7394
Hongarije