De Last van Langkous

Georganiseerd door: 
Nationaal
Activiteitverantwoordelijke: 
Marie De la Marche (marie.de_la_marche [at] hotmail.com, 0472122128)
Voor wie: 
Piep
Pini
Categorie: 
Algemeen
Wanneer: 
05/08/2018 tot 10/08/2018
Slapen in tenten
Vervoer zelf regelen
Fiets meenemen
nee

Dag lieve, stoere piepers!

Ik moet zeggen, jullie hebben een geweldige naam! Waarom? Omdat die echt enorm veel lijkt op de mijne! Toeval? Ik denk het niet! Ik ben namelijk Pipi Langkous! Ja, je hoort het goed! De enige echte!

Waarom schrijf ik jullie deze brief…? Ik heb jullie hulp nodig! Nu zullen jullie wel denken: de enige echte Pipi Langkous die hulp nodig heeft? Ze kan toch haar eigen paard optillen? En dieven verslaan? Zo iemand heeft toch geen hulp van ons nodig?!
Wel...Er is een heel erg groot, rampzalig, enorm, verschrikkelijk probleem, waar alleen piepers mij bij kunnen helpen! Dit is mijn verhaal:
Om alles goed te kunnen uitleggen, moet ik bij het begin beginnen. Ik ben Pipi Langkous en ik woon in Villa Kakelbont, samen met het liefste paard van de wereld, Witje en mijn aapje, Meneer Nilsson. Ik heb ook 2 geweldige vrienden: Tommie en Annika. En samen beleven we de leukste en zotste avonturen!
Maar jullie zullen wel denken: ”waarom woont een klein (maar toch wel erg sterk!) meisje als Pipi alleen in een grote villa?” Wel, ik ben daar gaan wonen omdat mijn papa ging varen met zijn boot. Hij moest wilde stormen en woeste golven gaan trotseren.. en natuurlijk mocht ik niet mee, want hij vond dat veel te gevaarlijk voor iemand zoals ik! Hij beloofde echter dat hij me op een dag zou komen halen. Ik keek zo hard uit naar die dag!
Alles ging geweldig in Villa Kakelbont, de tijd vloog voorbij en ik geloofde dat mijn papa me snel zou komen halen… Maar, een paar dagen geleden kreeg ik flessenpost (jeweetwel, zo een brief in een fles!) van mijn papa! Daarin stond dat hij was gestrand in een gigantische berg afval, midden in de grote oceaan. En hij vroeg mijn hulp om hem te komen redden! Ik heb zeker een miljoen oplossingen geprobeerd, maar niets werkte en ik begon alle hoop op te geven… maar toen dacht ik ineens aan de JNM, met hun geweldige piepers die allemaal zo veel weten van de natuur! Daarom schrijf ik jullie deze brief! Jullie zijn mijn laatste hoop!

Zien jullie het zitten om mij te komen helpen en samen de grote afvalbergen in de oceaan te overwinnen om mijn papa te redden?! Kom dan zeker met mij en jullie geweldige begeleiding mee op kamp!
Tot dan!
Pipi Langkous, Tommie, Annika, Witje, Meneer Nilson, Fien, Marie, Jonas, Zoë, Julie, Sofie en Kristiaan!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Prijs: 72 euro

Bosstraat 130
3582 Beringen
België