Brabantweekend (zeelandreis = aparte inschrijving)

Georganiseerd door: 
Nationaal
Deelnemende afdelingen: 
'S Heerenbosch
Brussel
Hageland-Zuiderkempen
Leuven
Midden-Brabant
Noordwest-Brabant
Oost-Brabant
Pajottenland
Zuidwest-Brabant
Activiteitverantwoordelijke: 
Eline Sonneveld (elinesonneveld [at] gmail.com, 0473 44 31 62)
Lore Bonte (lore_bonte [at] hotmail.com, 0494 80 98 08)
Voor wie: 
Gewoon lid
Categorie: 
Natuur
Wanneer: 
09/02/2018 tot 11/02/2018

Opgelet: Om je plaats op de bus naar zeeland te reserveren, moet je je ook op deze activiteit inschrijven: Zeelandtocht provincie Antwerpen en Brabant terug van weggeweest ! Doe dit snel, want de buszitjes zijn beperkt!

Na een gezellige vrijdagavond kruipen we tussen de veren van onze slaapzak, want zaterdag moeten we er terug vroeg uit om naar zeeland te vertrekken.

Samen met duizenden andere ganzen strijken we neer in de uitgestrekte polders van het Nationaal Park “Oosterschelde”. Wees klaar om overdonderd te worden wanneer flocks van honderden kieviten, goudplevieren of smienten de hemel even donkerder maken of vergaar eeuwige JNM-roem als jij die ene roodhalsgans ontdekt tussen duizenden andere ganzen. Geen nood als deze namen je niets zeggen, dit is dé dag om er alles over bij te leren. Naast de hemeldieren, kunnen ook zeezoogdieren je pad kruisen, want op de stopplaats brouwersdam maak je kans oog in oog te staan met de grijze of gewone zeehond.

Neem daar nog het prachtige landschap van Zeeland bij, met z’n duinen, stranden, slikken en schorren en je hebt een combinatie om U tegen te zeggen. Winterzonnen bij blauwe hemel of ‘uit u broek waaien’ bij gierende wind en striemende regen: Zeeland is altijd te genieten. Geen wonder dat dit zo lang een jaarlijkse traditie is geweest.

Maar aan alles komt een eind, ook aan de schone zeelandreis, dus vertrekt iedereen terug richting huis. Of toch niet? Nee, want voor de gewone leden (ofte oehoes) loopt het Brabantweekendje gewoon door! Nadat je samen de gure winden hebt getrotseerd, kan je bij een kop hete thee je brabantse buur beter leren kennen. Zondagmiddag mag iedereen huiswaarts keren met een glimlach op het gezicht en een hoop nieuwe vrienden in het hart.

 

Klikt goed? Schrijf je dan snel in op de inschrijfknop aan de rechterkant van deze pagina! Dan ontvang je alle concrete info voor het weekend. Klik ook zeker op de inschrijfknop van de activiteit van de zeelandtocht, zodat er een plaatsje voor jou wordt gereserveerd op de bus naar zeeland. Doe dit snel, want de plaatsen zijn beperkt!