Overnachting zeelandtocht brabantse inis

Georganiseerd door: 
Nationaal
Deelnemende afdelingen: 
'S Heerenbosch
Brussel
Hageland-Zuiderkempen
Leuven
Midden-Brabant
Noordwest-Brabant
Oost-Brabant
Pajottenland
Zuidwest-Brabant
Activiteitverantwoordelijke: 
Eline Sonneveld (elinesonneveld [at] gmail.com, 0473 44 31 62)
Lore Bonte (lore_bonte [at] hotmail.com, 0494 80 98 08)
Voor wie: 
Pini
Ini
Categorie: 
Natuur
Wanneer: 
09/02/2018 - 19:00 tot 10/02/2018 - 19:30

Opgelet: Hier inschrijven is voor de overnachting, om je in te schrijven voor de busreis, moet je naar deze activiteit gaan: Zeelandtocht provincie Antwerpen en Brabant terug van weggeweest ! Doe dit snel, want de buszitjes zijn beperkt!

Zeeland is een overwinteringsgebied van internationaal belang voor een groot aantal vogelsoorten: duizenden ganzen, eenden en steltlopers en wie weet zelfs... een grijze zeehond! Neem daar nog het prachtige landschap van Zeeland bij, met z’n duinen, stranden, slikken en schorren en je hebt een combinatie om U tegen te zeggen. Winterzonnen bij blauwe hemel of ‘uit u broek waaien’ bij gierende wind en striemende regen: Zeeland is altijd te genieten. Geen wonder dat dit zo lang een jaarlijkse traditie is geweest.

Om in zeeland te geraken moet er echter vroeg vertrokken worden. Daarom slapen we van vrijdag op zaterdag met alle Brabanders in Antwerpen, waar de bus ons oppikt.

Samen met duizenden andere ganzen strijken we neer in de uitgestrekte polders van het Nationaal Park “Oosterschelde”. Wees klaar om overdonderd te worden wanneer flocks van honderden kieviten, goudplevieren of smienten de hemel even donkerder maken of vergaar eeuwige JNM-roem als jij die ene roodhalsgans ontdekt tussen duizenden andere ganzen. Geen nood als deze namen je niets zeggen, dit is dé dag om er alles over bij te leren. Enkele specialisten vergezellen ons om ons wegwijs te maken in de wondere wereld van de vogels.

Naast al het natuurschoon, zal er ook nog eens een heleboel schoon volk rondlopen van andere brabantse en antwerpse afdelingen. Geen betere manier om nieuwe vrienden te leren kennen dan met een verrekijker in de hand.

Na een vermoeiende dag in weer en wind, installeren we ons gezellig in de warme bus en keren we content terug huiswaarts met natte sokken.

 

Klikt goed? Schrijf je dan snel in op de inschrijfknop aan de rechterkant van deze pagina! Dan ontvang je alle concrete info voor de overnachting. Klik ook zeker hier op de inschrijfknop van de activiteit van de zeelandtocht, zodat er een plaatsje voor jou wordt gereserveerd op de bus naar zeeland. Doe dit snel, want de plaatsen zijn beperkt!

Wilrijkstraat 45
2140 Antwerpen
België