Soirée kernenergie

Georganiseerd door: 
Nationaal
Activiteitverantwoordelijke: 
Emma De Backer (emmadebacker [at] outlook.be, 0471 26 55 46)
Voor wie: 
Ini
Gewoon lid
Steunlid
Categorie: 
Milieu
Wanneer: 
15/11/2017 - 19:00 tot 22:00

Kernenergie... Een enorm hot topic, maar wat weten we daar nu eigenlijk over? De tijd is gekomen om er ons eens goed in te verdiepen! Met deze Soirée opent de MWG de dialoog over kernenergie! Met behulp van sprekers uit allerlei hoeken organiseren we een interactieve avond rond dit thema. De sprekers zijn:

- Eloi Glorieux, specialist kernenergie van Greenpeace

- Gilbert Eggermont, expert Hoge Gezondheidsraad

- René Boonen, hoogleraar industriële ingenieurstechnieken aan de KU Leuven

 

Verloop

Om 19u30 verwachten we jullie in het Wereldcafé waar wij kort een intro geven als startschot van de avond. Nadien laten we de experten aan het woord, die jullie een kleine 'crash course' gaan geven over bepaalde aspecten van kernenergie. Daarna is het aan jullie! In groepjes, en met behulp van de experten die gaan rond lopen, krijgen jullie heel eventjes de tijd om jullie vollenbak te verdiepen in een zelf gekozen onderwerp (rond kernenergie). Nadien gaan jullie dit kort presenteren aan elkaar. But here comes the fun part: jullie mogen in jullie presentatie één (of meerdere) leugens verwerken. Het is dan aan de rest (ook de sprekers!) om te raden of het #FAKE of een #FACT is ;) zet jullie schrap en warm jullie hersenen maar al op! Op het einde is er uiteraard tijd om nog enen te drinken en wat rustig na te keuvelen.

Praktisch

Hoe er te geraken?

Vanuit Gent: neem om 17u54 de trein op spoor 5 richting Welkenraedt en stap af in Leuven. Daar kan je bus 2 nemen op perron 6 om 19u03 richting Kessel-Lo. Afstappen aan halte Zeelstraat, dan nog 2 minuutjes stappen tot aan het wereldcafé (zie plannetje hieronder). De busrit duurt zo'n 5 minuutjes, de sportievelingen onder jullie kunnen dus ook te voet gaan vanaf Leuven station! Toch niet zo in een sportieve bui en je bus gemist? Geen probleem! Er rijden heel veel bussen vanaf Leuven station, check maar via google maps!

Vanuit Brussel(-Zuid): neem de trein om 18u27 richting Welkenraedt op spoor 11. Vanaf dan kunnen jullie aansluiten bij de Gentenaren.

 

 

Hoe terug geraken?

Naar Gent: Je kan dezelfde bus terugnemen om 22u23 naar het station. Tenzij je liever een vroegere bus neemt: bus 8 om 22u14 aan halte Leuven Dirk Boutslaan richting Bertem. Dan kan je de trein nemen om 22u34 op spoor 2 richting Oostende.

 

Naar Brussel: zelfde trein als die van Gent!

 

 

Het wordt - op z'n minst gezegd - een bijzonder leerrijke ervaring!

 

Be there!

 

 

Joris Helleputteplein 2
3000 Leuven
België