Pijleroverleg gaat verder - STANDPUNTBEPALING

Georganiseerd door: 
Nationaal
Activiteitverantwoordelijke: 
Warre Schauwvliege (warre.schauwvliege [at] gmail.com, 0499 40 84 97)
Voor wie: 
Gewoon lid
Categorie: 
Algemeen
Wanneer: 
22/10/2018 - 18:30 tot 22:00

Het eerste echte pijleroverleg van het jaar behandelde de basis van eventuele standpuntbepalingen binnen JNM. Baanbrekend gingen ze te werk, want nog nooit zaten we zo dicht bij progressieve en extreme uitspraken.

Hoe we tot een standpunt komen, hoe we zo veel mogelijk JNM'ers hierin moeten betrekken en hoe extreem onze standpunten moeten gaan is nog een groot VRAAGTEKEN. We komen opnieuw samen om de procedure tot het bekomen van een standpunt verder te bepalen, en leggen onmiddellijk een eerste discussie/expertise standpunt op tafel om verder uit te werken.

GEEN LOZE WOORDEN, MAAR ACTIE & MAATSCHAPPELIJK ENGAGEMENT!


Waarom willen we standpunten innemen?

Met JNM hebben we een bepaalde maatschappelijke betrokkenheid die we graag verder zouden willen opnemen (cfr. beleidsnota en wens van de JNM'er). Er komen bijvoorbeeld vragen binnen van andere organisaties die willen weten hoe de jongeren binnen JNM over een bepaald thema denken en wat ons standpunt daarin is (vb: omgekeerde toegankelijkheid van bossen). Door een concreter standpunt in te nemen kunnen we ons duidelijker positioneren in de maatschappij (1). Daarnaast kunnen we met standpunten ook pro-actief uitpakken (2) en bijvoorbeeld reageren met een opiniestuk op verschenen persberichten (vb: vliegen binnen Europa). Zo nemen we niet alleen ons maatschappelijk engagement op dat we graag willen opnemen, maar brengen we ook heel duidelijk de JNM naar buiten en voeren we een stukje promo (3).


Een verslag van het vorige Pijleroverleg kan je lezen via deze link: https://docs.google.com/document/d/1elVIDKWB5KVN02SaCy1iLM1XpFcGqk6-YbJ5... 

kortrijksepoortstraat 192
9000 Gent
België