Zomercongres 2018

Georganiseerd door: 
Nationaal
Deelnemende afdelingen: 
Akerland
Antwerpen
Klein-Brabant
Markvallei
Mechelen
Neteland
Pallieterland
Taxandria
Voorkempen
Zandland
Aa-Beek
Alken
Demervallei
Fruitstreek
Hoge Kempen
Lage Kempen
Maasland
Midden-Limburg
Teutenland
West-Limburg
Zuid-Limburg
Aalter
Durmeland
Eeklo
Gent
Krekenland
Land Van Aalst
Leievallei
Moervallei
Ninove-Geraardsbergen
Onderstebovenschelde
Vlaamse Ardennen
Waasland
Zottegem
'S Heerenbosch
Brussel
Hageland-Zuiderkempen
Leuven
Midden-Brabant
Noordwest-Brabant
Oost-Brabant
Pajottenland
Zuidwest-Brabant
Brugge
Kortrijk
Krabboen
Middenkust
Poekebeek
Roeselare
Westkust
Westland
Activiteitverantwoordelijke: 
Valerie Himschoot
Willem Van Echelpoel (vanechelpoelwillem [at] gmail.com, 0476 02 36 82)
Frederick Schelstraete (frederick-jnm [at] outlook.com, 0498 60 15 51)
Voor wie: 
Ini
Gewoon lid
Categorie: 
Algemeen
Wanneer: 
25/07/2018 tot 29/07/2018

Lang lang, heel lang, en nog langer dan dat, geleden was er eens een hyperintelligente, hoogbeschaafde, wacko samenleving op een eiland genaamd Atlantis. De oudste geschriften over Atlantis zijn van de hand van de Griekse wijsheer Plato en bieden inzicht in de toenmalige cultuur en omstandigheden.

"De oude hoofdstad was rijk aan natuurlijke bronnen en er was voedsel in overvloed. Hoge bergen boden beschutting tegen de noordenwind en over de weiden zwierven dieren zoals vliegende olifanten en paarden, die dronken uit gouden meren en rivieren. Er regeerden 10 koningen over dit paradijselijke eiland en de bewoners leefden er in volmaakte harmonie".

Maar...

"in latere tijd waren er zware aardbevingen en overstromingen. Er kwam één gruwelijke dag en nacht waarop jullie complete strijdmacht door de aarde werd verzwolgen, terwijl tegelijk het eiland Atlantis door de zee werd verzwolgen en verdween."

Atlantis is de belichaming geworden van elke cultuur die op tragische wijze van de aardbol verdween en was op haar beurt de inspiratie voor vele andere verhalen.

Net zoals de Rapanui, de bevolking van Paaseiland, als de Maya en Azteekse culturen, ging Atlantis ten onder. En wij? Wat gebeurt er met onze beschaving tegen 2050? Ligt ons Belgenland tegen dan ook al lang vergeten diep onder de zeespiegel? Eerlijk, een antwoord kunnen we jullie niet geven. Maar het zal jullie geen mysterie zijn dat het antwoord eigenlijk in onze eigen handen ligt... We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben!

 

Daarom zijn jullie allen van harte uitgenodigd op het zon-zee-zomercongres van onze JNM!

Laat ons eventjes een tipje van de zeewiersluier voor jullie oplichten:

Onze wildste plannen gaan we jullie nog niet verklappen, maar enkele dingen kunnen we jullie wel al beloven. Dankzij de locatie, kunnen we ons wagen aan zandkastelenwedstrijden en frisbeetoernooien. Daarnaast zullen sprekers de oren van jullie lijf blazen met onderwerpen als Seafarming, exotisch duinbeheer en politiek van internationale scheepvaart. Ook workshops zoals “drinkwater maken van zeewater” en “sjorren met de zeescouts” zullen jullie doen watertanden. De natuurstudieliefhebbers kunnen op hun beurt hun hartje ophalen aan de wondere zeefauna, want er zit meer in de zee dan enkel kleuterpipi en plastic soep.

En vergeet nooit: er zijn nog genoeg vissen in de zee!

Tot dan,

Het congresteam

Fien, Eline, Elise, Emma, Iris, Kato, Jakob, Nele, Willem, Valerie, Frederick

 


Shiften! Je helpt een handje en krijgt in ruil een halve drankkaart, daarmee spaar je wat centjes en bovenal is een shift op het congres dé ideale manier om met jan-en-alleman een babbeltje te slaan! Invullen maar! https://docs.google.com/…/1cgXk6N42WpSJmlrecZvqFjGciH…/edit…

PS: DJ's allerlande mogen zich aanmelden op het tweede tabblad in deze excel!


Kriebelt het bij jou ook zozee(r) om mee te helpen? Ben jij uit het juiste zand gekneed? Ben je geboei-d, heb je een zee van tijd en zin om ons ple-zand team te versterken? Wil je koste wat kost met ons in zee gaan? Schijn dan zee-ker eens met je vuurtoren op de website www.jnm.be/projecten en klik door naar het congres om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen! Niemand valt uit de boot ;)

 

 

Ten Bogaerdelaan 10
8670 Koksijde
België