Zomercongres 2018

Georganiseerd door: 
Nationaal
Deelnemende afdelingen: 
Akerland
Antwerpen
Klein-Brabant
Markvallei
Mechelen
Neteland
Pallieterland
Taxandria
Voorkempen
Zandland
Aa-Beek
Alken
Demervallei
Fruitstreek
Hoge Kempen
Lage Kempen
Maasland
Midden-Limburg
Teutenland
West-Limburg
Zuid-Limburg
Aalter
Durmeland
Eeklo
Gent
Krekenland
Land Van Aalst
Leievallei
Moervallei
Ninove-Geraardsbergen
Onderstebovenschelde
Vlaamse Ardennen
Waasland
Zottegem
'S Heerenbosch
Brussel
Hageland-Zuiderkempen
Leuven
Midden-Brabant
Noordwest-Brabant
Oost-Brabant
Pajottenland
Zuidwest-Brabant
Brugge
Kortrijk
Krabboen
Middenkust
Poekebeek
Roeselare
Westkust
Westland
Activiteitverantwoordelijke: 
Valerie Himschoot
Willem Van Echelpoel (vanechelpoelwillem [at] gmail.com, 0476 02 36 82)
Frederick Schelstraete (frederick-jnm [at] outlook.com, 0498 60 15 51)
Voor wie: 
Ini
Gewoon lid
Categorie: 
Algemeen
Wanneer: 
25/07/2018 tot 29/07/2018

Het is bijna zover: het zomercongres Atlantis 2050 staat voor de deur!

Het is weer hoogtij voor het grootste JNM-event van het jaar. Iedereen is van harte uitgenodigd op het zon-zee-zomercongres met een belofte op zandkastelenwedstrijden, frisbeetoernooien, interessante sprekers en moties!!
Ook workshops zoals “drinkwater maken van zeewater” zullen jullie doen watertanden. De natuurstudieliefhebbers kunnen op hun beurt hun hartje ophalen aan de wondere zeefauna, want er zit meer in de zee dan enkel kleuterpipi en plastic soep!


En vergeet nooit: er zijn nog genoeg vissen in de zee!
Tot dan,
Het congresteam

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer? Vanaf woensdagmiddag 25 juli omtrent 14u30 verwachten we de eerste trouwe congresgangers op het terrein. Je bent echter volledig vrij om aan te komen of te vertrekken wanneer jij dat wilt! Check zeker het programma in de congresmap (die kreeg je in je brievenbus, de digitale versie vind je hier beneden) om na te kijken welke activiteiten jij absoluut wil meemaken.

Waar? Domein Ten Bogaerde in Koksijde, Ten Bogaerdelaan 10, 8670 Koksijde.

Hoe geraak je daar?

 • Je geraakt vlotjes in het station van Koksijde met de trein! Vanuit Gent rijden er steeds rechtstreekse treinen, en sporadisch zelfs vanuit Brussel. Check gewoon even de website van de NMBS om jouw route te berekenen. Eens aangekomen in het station volg je de JNM-pijlen, en zo zwem, fiets, wandel of vlieg je vlotjes naar de congreslocatie, die slechts anderhalve kilometer verderop is.
 • Naar goede JNM-gewoonte kan je ook gewoon naar het congres komen al fietsend! Dat is dubbel handig, want je gaat je fiets sowieso goed kunnen gebruiken op congres. Wil je graag de fietskaravaan vanuit Gent, Kortrijk, Antwerpen of een andere grootstad trekken? Geef dan zeker een seintje aan Willem (contactgegevens zie boven)!

Wat neem je zeker mee? Je gewoonlijke kampgerief (slaapzak, matje, tandenborstel, gamel…). Maar daarnaast ook: zwemgerief,  je trouwe stalen ros (aka. de fiets!), een hangmat als je die hebt en opblaasbeesten voor in de zee!

Heb je een allergie of mag je bepaalde dingen niet eten? Laat dit dan zo snel mogelijk weten aan evelyne [at] jnm.be 

HELPENDE HANDEN

 • Opbouw en afbraak: Kriebelt het bij jou ook zozee(r) om mee te helpen? Ben jij uit het juiste zand gekneed? Ben je geboei-d, heb je een zee van tijd en zin om ons ple-zand team te versterken? Wil je koste wat kost met ons in zee gaan? Laat dan zeker iets weten aan Valerie of Willem via de adressen hierboven. Niemand valt uit de boot ;)
 • Shiftje doen? Je helpt een handje en krijgt in ruil een halve drankkaart, daarmee spaar je wat centjes en bovenal is een shift op het congres dé ideale manier om met jan-en-alleman een babbeltje te slaan! De shiftenlijst vind je hieronder bij de links. Invullen maar!
 • Helpen met koken? Wees maar gerust, ook jij ontsnapt niet aan corvee. Bij je inschrijving zal je kunnen kiezen wanneer je corvee doet (zolangs de voorraad strekt, de plaatsen zijn niet onbeperkt, wie eerst komt heeft eerste keus :)). Bekijk dus alvast de congresmap en bedenk welke dag en welk moment jij liefst corvee wil doen. Corvee stopt als de taken afgerond zijn, zo zorgt iedereen mee dat er eten is op congres! 
  • ochtencorvee: opkuisen en afwas ontbijt + klaarmaken middagmaal (groentjes snijden)
  • middagcorvee: opkuisen en afwas middagmaal + klaarmaken avondmaal (groentjes snijden)
  • avondcorvee: opkuisen en afwas avondmaal + eventueel klaarmaken dessert.

Ben je oude sok en kom je graag de laatste avond naar het congres? Schrijf je dan in op het ...

EVENEMENT VOOR OUDE SOKKEN

LINKS