Zomercongres in Brussel !

Georganiseerd door: 
Nationaal
Activiteitverantwoordelijke: 
Sander Van Hoeck (sander.vanhoeck [at] gmail.com)
Milena Sonneveld
Elias Van Bruyssel (elias.van.bruyssel [at] gmail.com, 0470/44.52.91)
Voor wie: 
Ini
Gewoon lid
Categorie: 
Algemeen
Wanneer: 
27/07/2016 tot 31/07/2016

De inschrijvingen zijn afgesloten, maar geen nood, je kan je steeds inschrijven op het congres zelf. Al zeker 112 mensen ingeschreven:

Alexander Claeys Bouuaert, Amel, Amira Adam, Andries Devogel, Anna Schneider, Anna Verhoeven, Anne Van Kersen, Annelieke Scheelen, Anton Kindt, Anton Vandevoorde, Arn Libot, Bart, Bavo Josephy, Benjamin Meeusen, Charlotte Van Cappellen, Cyr Mestdagh, De Beer Remi, Dora Boeraeve, Elias Van Bruyssel, Eline Nicaise, Eline Sonneveld, Elisa Palm, Ellis De Mets, Emile Sonneveld, Emma De Backer, Emma De Maegdt, Emma Verheirstraeten, Erin Goossens, Eva Beyens, Evelien Scheelen, Evelyne Eeckhout, Floriaan D'hulster, Frederick Schelstraete, Gwen Van Dlae, Hannah Pyck, Hanne Bergers, Jakob Ghijs, Jakob Vandevoorde, Jana Schelfhout, Jasmijn Goossens, Jeroen Demaeght, Joke Lasuy, Jorn Van De Velde, José Marcel Baert, Judith Herman, Julius Van Vlierberghe, Karsten Cleymans, Kato Van Bostraeten, Kato Van Speybroeck, Kobe Van Olmen, Koen Wyers, Laura Van Bruyssel, Laure De Vroey, Lena Nijman, Lennert De Vroey, Linde Camps, Linde Verlooy, Lisa Helinck, Loes Adriaensens, Loes Breekelmans, Lotte Gielis, Louise De Cort, Lucas Havermans, Maaike Pyck, Margaux Boeraeve, Marie D'hulster, Maya De Maegdt, Merel Debraekeleer, Michiel De Koster, Michiel Soenen, Milena Sonneveld, Mirte, Nile Geypens, Oliver Mechthold, Paulien Vanhauwere, Pepijn Boeraeve, Pieter Delafortrie, Pieter Dondeyne, Pieter Vander Vennet, Rachel Strijdonk, Raf Vanisterbecq, Ramona Canini, Rayan Rebahi, Robbe Debraekeleer, Robin Nesladek, Robin Van Den Broeck, Roos Philipsen, Ruben Goossens, Saartje Verhaeghe, Sanne Boelens, Scarlett Vanuxem, Sebastiaan Derese, Seppe Bruynseels, Seppe Lenders, Sofie Van Der Meer, Stan Dewulf, Stien Boeye, Suzan Demey, Suzanne De Baene, Suzanne Picard, Thijs, Veerle Cannoot, Veronika Thiers, Vic De Ridder, Vincent Van Heghe, Ward D'heer, Ward Tamsyn, Warre Schauwvliege, Wietse Beckwé, Willem Bockx, Willem Van Echelpoel, William Hautekiet, ... Jij? Kom maar af!

zomercongres 2016 ICI BXL - c'est pas pareil

Op een exotische locatie, de brousse van de stad, wordt een congres georganiseerd om te ontdekken, je grenzen te verleggen en de gevaren van het echte Brussel te trotseren. Met inhoudelijke sessies over diversiteit, over bottom-up initiatieven en stadstuinieren, alles op de bruisende tunes van de stad van Stromae. Allons-y!

Inschrijving zomercongres 2016

De inschrijvingen zijn afgesloten, maar geen nood, je kan je steeds inschrijven op het congres zelf.

 

Het JNM zomercongres 2016 Ici Bxl gaat door van 27 tot 31 juli in Brussel. De congresplaats is gelegen aan de rand van Brussel, in de deelgemeente Sint-Jans-Molenbeek, vlak bij het Scheutbos. Zoek al eens op het internet naar het koninklijk Atheneum de Toverfluit. Dat is de school die ons zal herbergen.

Om de taak van de chef de cuisine te vergemakkelijken zullen we je vragen om aan te geven welke dagen je komt.

1365 × 1477

 

Wij willen weten hoeveel monden we moeten voeden, schrijf je dus op voorhand in, dan vermijd je ook om meer te betalen. Alle betalingen gebeuren ter plaatse, neem dus voldoende cash geld mee. De vorige jaren was het niet overzichtelijk wie er had betaald, daarom dat we dit jaar het op een andere manier doen. Als je niet bent ingeschreven betaal je €0,50 meer per maaltijd. Inschrijven kan hier tot en met 24 juli 20u.

Een congres: c'est quoi en fait?

Volgens Wikipedia: "Een congres is een grootschalige bijeenkomst rond een bepaald thema, waar bijvoorbeeld wetenschappers of leden van een bepaalde organisatie aan deelnemen. Voor wetenschappelijke congressen of congressen in het bedrijfsleven zijn ook de termen 'symposium' of 'conferentie' gebruikelijk.

Volgens JNM: inhoudelijke sessies, Stadsspel Mollenbeek, je zegje doen over het beleid van JNM, Critical Mass (B)XL, Boeretoeren, Quiz à la capital, JNM’ers uit het hele land ontmoeten, beheerswerken in een stedelijk bos, stadsimkeren, een groot debat, een nieuw hoofdbestuur verkiezen, feestjes, …  

Op het JNM-congres staan er dus verschillende dingen op het programma. Zo zijn er de Algemene Vergaderingen (AV's) waarbij iedere JNM'er een stem krijgt om zijn zegje te doen over de werking van onze jeugdbeweging. 

Deze AV's vormen samen met de inhoudelijke sessies de rode draad doorheen het congres en worden overgoten met een sausje van zomerse JNM-heid en leute.

Elk congres heeft een thema, dit jaar is dat diversiteit in steden (in al zijn vormen). Het thema zal ruim aan bod komen in sessies, avondactiviteiten, en zelfs het eten, doorheen het congres. 

Ook een JNM-congres is dus een grootschalige bijeenkomst waarbij we samen vergaderen, reflecteren en vooruitblikken op het voorbije en komende JNM-jaar en draait rond een bepaald thema. Het verschil? We doen dat in de losse, open en gezellige sfeer die JNM kenmerkt.

En weet ge wat dus het meest geweldige is? Ge kunt altijd kiezen wat te doen!
Hebt ge ne keer zin in een AV? Doe gerust!
Kruipt ge liever op uwe fiets voor een sessieke boeretoere? Laat u gaan!
Een balleke trappen met een paar maten? Waarom ook ni? 
Aan den toog plakken, ijskes eten, een danske placeren?
Kan allemaal, ge hebt het maar voor het uitkiezen!

Voor wie het nog niet doorhad: een congres is geen saaie boel, maar iets waarvoor menig JNM’er standaard en met veel plezier 4 dagen blokkeert in zijn zomeragenda. Hopelijk jij ook!

Ben je bang dat je niemand zal kennen op congres? Geen zorgen, er zijn zo nog veel mensen, en we doen er alles aan om je thuis te laten voelen!

Tot op het congres! (Is het niet dit congres, dan zeker het volgende.)

Heb je nog vragen? Mail gerust: elias.van.bruyssel [at] gmail.com

Toverfluitstraat 19
1080 Sint-Jans-Molenbeek
België