Over JNM Akerland

JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor iedereen van 7 tot 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en zijn schouders niet ophaalt voor het milieu. De afdeling Akerland staat open voor iedereen die interesse heeft in onze activiteiten in en rond Brasschaat.

Wat doen we?

Samen trekken we het hele jaar door de mooiste natuurgebieden in de buurt in en laten we ons betoveren door de zotste waarnemingen. We nemen zelf een zaag of schop in de hand en maken ruimte voor natuur. Bovendien gaan we op een duurzame en milieuvriendelijke manier door het leven en proberen we anderen daar ook warm voor te maken. Tijdens de zomermaanden genieten we samen met vrienden uit heel Vlaanderen op één van de vele nationale kampen in binnen- en buitenland

Vaak zijn we terug te vinden in de vele natuurgebieden zoals de Kalmthoutse Heide of de Oude Landen. In de winter kruipen we vaak lekker warm aan de kachel in onze Villa Agusta, dichtbij het Klein Schietveld. 

Voor wie?

Piepers 

Je  bent al welkom bij JNM vanaf het tweede leerjaar. Tot het zesde leerjaar mag je jezelf pieper noemen. Vanaf het werkjaar 2017-2018 is de Piepwerking van JNM Akerland echter tijdelijk stilgelegd. Wegens een klein begeleidersaantal kiezen we er bewust voor om ons te focussen op de oudere leeftijdsgroepen. Zo hopen we onze begeleidingsploeg snel te kunnen uitbreiden en in de toekomst weer een even leuke Piepwerking uit te bouwen. Vrees dus niet, voor je het weet kan je als Pieper terug bij Akerland terecht!

Pini's

Voor de kinderen van het zesde leerjaar maken we een uitzondering door een aparte categorie te voorzien: de PINI's. Aangezien zij in de overgangsleeftijd zitten kunnen ze wel deelnemen aan enkele activiteiten die ook voor hen opengesteld worden. 

Ini's

Vanaf het eerste middelbaar word je ini waarbij we iedere derde zaterdag van de maand een activiteit doen rond natuur en stil staan bij het milieu. De ini’s maken zo kennis met natuurstudie, wat pas echt leuk wordt op de jaarlijkse ini-natuur-4-daagse met andere JNM’ers uit heel de provincie.

Gewoon lid

Vanaf het vierde middelbaar dopen we je om tot gewoon lid. Met de grote leden amuseren we ons tijdens de maandelijkse activiteiten in het thema van natuur of milieu (geen vaste dag). Tijdens onze jaarlijkse kreekraksluizentocht gaan we bijvoorbeeld op fietstocht langs alle natuurgebiedjes in de Antwerpse Haven. Als gewoon lid zijn de vele nationale activiteiten zoals het zomercongres een hoogtepunt om naar uit te kijken.

Oude sok

Na je 26ste zetten we je niet bij het huisvuil, maar verwennen we je als oude sok! Op de jaarlijkse caféavond en het jaarlijkse tuinfeest nodigen we alle leden, sympathisanten en oude sokken uit om nog eens samen te komen.

 

 

Lid worden

Aarzel niet om eens vrijblijvend langs te komen op een van de komende activiteiten, meer hierover vind je op onze online activiteitenkalender. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Het eerste jaar lidmaatschap kost slechts 5€. Hierna betaal je 18€ voor een jaar vol vertier. Lidmaatschappen worden beheerd door ons nationaal secretariaat en lid worden kan via deze pagina.

Over JNM Akerland