Over ons

JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu) is een jeugdbeweging met afdelingen over heel Vlaanderen.

JNM Leievallei is een bloeiende JNM-afdeling in de regio Anzegem-Deinze-Dentergem-Kruishoutem-Waregem-Zulte. Regelmatig trekken we er op uit om de natuurgebiedjes in onze streek te verkennen. We doen aan natuurstudie, spelen spelletjes, steken onze handen uit de mouwen voor beheerswerken en af en toe voeren we (milieu)acties.
Elk jaar organiseren we het pinikamp (combi piepkamp en inikamp) en het grootledenkamp.
Bij JNM gaan we op een duurzame en milieuvriendelijke manier door het leven.

In JNM zijn er drie leeftijdsgroepen:

  • De Piepers zijn kinderen tussen 7 en 12 jaar (tweede tot en met zesde leerjaar). Op activiteiten spelen we spelletjes die draaien rond natuur en milieu en trekken we naar natuurgebieden op onderzoek. Elk jaar doen we met Leievallei een piepkamp.
  • De Ini's zijn voor jongeren tussen 12 en 15 jaar (eerste tot en met derde middelbaar). Zij doen naast spelletjes grotere tochten met meer focus op natuurstudie. Er is ook een inikamp dat bij Leievallei samenvalt met het piepkamp.
  • Vanaf 16 tot 26 ben je Groot lid. Grote leden doen trektochten, weekends en zotte activiteiten gelinkt aan natuurstudie, milieu(bescherming) en beheer. Het jaarlijks groteledenkamp is meestal in het buitenland.
    Als groot lid ben je ook welkom in het bestuur. Als bestuurslid krijg je een functie en/of kan je leiding geven aan één van de leeftijdsgroepen. Maar het is zeker geen verplichting om als groot lid in ons bestuur te gaan.