Op kamp met JNM

De JNM-vrijwilligers organiseren voor elke leeftijds-
groep talloze zomerkampen, in en buiten Vlaanderen.
Bij die kampen staan de drie JNM-pijlers centraal: natuurstudie, natuurbeheer en milieu.

JNM-kampen 2018


JNM-kampen worden wat anders georganiseerd dan de kampen van de ‘klassieke’ jeugdbeweging. Er wordt – uiteraard afhankelijk van de leeftijd- van de deelnemers een gezonde portie verantwoordelijkheidszin en initiatief verwacht. We gaan ervan uit dat je mee gaat uit interesse, meedoet met de geplande activiteiten, bijdraagt aan een toffe sfeer en respect hebt voor de natuur en voor anderen. (zie kampenreglement)
Anders gezegd: wij vragen van jou geen voorkennis, maar wel interesse, engagement, hulp en verantwoordelijkheidszin. We bieden je mensen met kennis en ervaring en garanderen een goede kampsfeer. Als alle kampdeelnemers zich aan deze afspraken houden, wordt het voor iedereen een onvergetelijke zomer.

Hoe werkt het?

Eind februari verschijnen de kampen op de website.
De inschrijvingen voor alle kampen starten op woensdag 28 maart om 7u.
       
De inschrijvingsdata liggen bij JNM wat later dan bij andere kamporganisatoren omdat bij ons alles wordt georganiseerd door onze studerende vrijwilligers. Pas na hun eerste examenperiode kunnen zij beslissen of ze tijd hebben om een kamp te organiseren. Bedankt voor je begrip!

Als je betaald hebt, valt vanaf half mei de convo in je brievenbus. In die convo staat alle verdere info over het kamp waaraan je deelneemt.

Ben je allergisch of intolerant aan bepaalde voeding of heb je speciale medische verzorging nodig, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de leiding. In de convo vind je ook de medische fiche die je ingevuld afgeeft bij aankomst op het kamp.

Hoe vaak mag je mee op kamp?

Piepers kunnen (door de grote vraag) maar op één kamp mee. Als er na de eerste inschrijvingsdrukte nog plaatsen over zijn, kunnen ze zich vanaf 15 april inschrijven voor een tweede kamp.
Gewone leden kunnen mee op verschillende kampen. 

Vegetarisch op kamp

Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, koken onze foers (= koks op kamp) heerlijk vegetarisch en zo veel mogelijk bio, lokaal en seizoensgebonden.
Om verpakking te vermijden en kosten te drukken, wordt droogvoer in bulk aangekocht.
Daarmee zorgen we voor de samenstelling van een evenwichtig menu met alle nodige voedingsstoffen, om er een hele dag tegenaan te gaan.

Met de fiets op kamp

Op sommige kampen verplaatsen we ons met de fiets. Je brengt dan zelf je fiets mee op kamp. Je fiets moet volledig in orde zijn! Heb je pech onderweg, dan laten we je achter voor de wolven, op deze manier vergroten we de biodiversiteit.

Je kan je fiets meenemen op de trein. Een fietsticket koop je aan het loket of de automaat.

Op piep- en inikampen is een fietshelm verplicht voor alle deelnemers en begeleiders.