Prijzen en fiscale voordelen

Hoeveel kost een kamp?

Hoeveel je betaalt hangt af van het soort kamp en hoe lang het duurt. Een deel van deze som kun je via je mutualiteit terugkrijgen.

Administratiekosten (elk kamp)  €2
Piepkamp  €14 / nacht
Inikamp €13 / nacht
Natuurstudiekamp €10 / nacht
Milieukamp €10 / nacht
Werkstudie €10 / nacht
Werkkamp €8 / nacht
Buitenlandkampen variabel

In deze prijs is inbegrepen: eten, slaapplaats, activiteiten….
Vervoer van en naar de kampplaats moet je zelf regelen en betalen.
Buitenland-kampen geven een richtprijs voor vervoerskosten.

Consumpties ‘s avonds, nieuwe fietsbanden of -herstellingen en eventele dokters- of apothekerskosten zijn niet inbegrepen in deze prijs.

Voordelen bij de mutaliteit

Om de terugbetaling te ontvangen, moet je een formuliertje van jouw ziekenfonds invullen en door ons laten ondertekenen. Stuur het formulier via mail en vermeld duidelijk naam en voornaam van het lid en of het gaat om een terugbetaling van het lidgeld of om de terugbetaling van een kamp. Indien het om een kamp gaat, graag aangeven voor welk kamp. Je kan alle info sturen naar info [at] jnm.be (info [at] jnm.be(link stuurt een e-mail)) zodat wij de formulieren kunnen invullen en terugsturen. 

Attest ‘Kinderopvang’

Het attest kinderopvang geeft je recht op belastingaftrek. Dit document krijgt elk kind automatisch thuis gestuurd als het meeging op piepkamp en/of Trollenfeest en op het moment van deelname nog geen 12 jaar was.

Piepers van nationale én afdelingskampen krijgen zo’n attest. Het nationaal bureau heeft echter niet altijd een even goed zicht op de deelnemers van afdelingskampen. Kreeg je je attest nog niet in mei, contacteer gwen [at] jnm.be.

VERHOOGDE TEGEMOETKOMING: HELFT VAN DE PRIJS!

Heb je het statuut Verhoogde Tegemoetkoming? 
Met dit statuut betaal je steeds 5€ lidgeld en de helft van al de nationale en afdelingsactiviteiten en afdelingskampen. Voor meer informatie: info [at] jnm.be.

Korting bij laag inkomen

Heb je het moeilijk om je kind op kamp te sturen omdat dit te duur is?
Als je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, dan mag je (kind) sowieso voor de helft van de prijs mee.

Als het kamp te duur is (met of zonder verhoogde tegemoetkoming), contacteer dan gwen [at] jnm.be en afhankelijk van de situatie, werken we iets uit samen met jou.