Lid worden van JNM!

Je bent er waarschijnlijk al van overtuigd dat JNM de beestigste jeugdbeweging is, anders was je niet op deze pagina beland. Hier vind je alle info over hoe je lid wordt van JNM en wat dat precies betekent.

Je kan lid worden van JNM als je geboren bent in 2011 of vroeger, en max. 26 jaar bent.


Hoe jong of hoe oud mag je zijn?  
Jouw JNM-afdeling
Wat doe je bij JNM?
Op kamp met JNM

Ik wil lid worden...
    Voor de eerste keer
    Net als mijn broer of zus
    Lidgeld hernieuwen
    Met domiciliëring betalen
Hoeveel kost JNM?
    Krijg ik iets terugbetaald?
    Steunlid worden

Voordelen van JNM-lidmaatschap
JNM-Lidkaart
JNM in je brievenbus

 

Hoe jong of hoe oud mag je zijn?

Je bent welkom bij JNM als je geboren bent tussen 1993 en 2011.

Piepers = de jongste groep JNM’ers, van 7 tot  12 jaar (2e tot 6e leerjaar).
Ini’s = de middengroep, van  12 jaar tot  15 jaar (1e tot 3e middelbaar).
Gewone leden = alle andere JNM’ers

Het jaar waarin je 26 wordt, kan je nog lid blijven van JNM, maar daarna is het onherroepelijk voorbij en word je een oude sok. Maak je geen zorgen. Af en toe nodigt JNM ook de oude sokken nog eens uit voor een activiteit.

 

JOUW JNM-AFDELING

JNM heeft ongeveer 40 afdelingen in Vlaanderen en Brussel. Als je lid wordt van JNM, word je lid van de afdeling die het dichtst in je buurt ligt. Op de afdelingskaart zie je de verschillende JNM-afdelingen. Klik op een gemeente of stad en links verschijnt de JNM-afdeling en een link naar de afdelingswebsite.

Wil je meer info over de specifieke werking van deze afdeling, neem gerust contact op met de voorzitter of iemand van het bestuur. Je vindt hun gegevens op de afdelingswebsite bij "Contact". 

Wil je graag lid worden van een andere JNM-afdeling, of van meer dan één JNM-afdeling? Dat kan! Stuur een mail naar info [at] jnm.be met de vraag om je ook lid te maken van afdeling X (= die van je keuze natuurlijk). Je betaalt altijd maar één keer inschrijvingsgeld.

 

Wat doe je bij jnm?

JNM is een unieke jeugdbeweging. We brengen veel tijd door in de natuur en besteden veel aandacht aan het milieu (we zijn dan ook de Jeugdbond voor Natuur en Milieu), maar we amuseren ons vooral ook heel graag.

Niet alle afdelingen organiseren elk weekend een activiteit. Hoe vaak er activiteiten zijn, hangt meestal af van hoe groot de afdeling is en hoeveel begeleiders er actief zijn. Of je deelneemt aan een activiteit kies je gewoon zelf.

Af en toe zijn er ook activiteiten die open staan voor JNM-leden van alle afdelingen: de nationale activiteiten.

 

Op kamp met jnm

Tijdens de schoolvakanties (vooral in juli en augustus natuurlijk) worden JNM-kampen georganiseerd. Alle info over de kampen vind je HIER
 

Ik wil lid worden!

Ik wil voor de eerste keer lid worden

Ga naar het inschrijvingsformulier

Je kan op eender welk moment lid worden van JNM. Word je nieuw lid vanaf 1 mei, dan blijft je lidmaatschap geldig voor het komend werkjaar. De allerjonste piepers kunnen nieuw lid worden vanaf 1 juli voor het komend werkjaar.

Ik wil net zoals mijn broer of zus lid worden

Je kan zelf een nieuwe account te maken, met je eigen e-mailadres. Dan vul je gewoon het inschrijvingsformulier in.

OF

Je kan een ouderaccount maken en meteen een tweede, derde, vierde,… kind lid maken. Het is heel eenvoudig:

Log in met het e-mailadres dat bij ons gekend is.
Log je voor het eerst in op onze nieuwe site of ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan hier om een nieuw paswoord aan te vragen.

Klik rechtsboven op 'mijn gegevens'. In de rechterbalk zie je je gegevens met daaronder de knop ‘Nog een kind lid maken’. Klik hierop en vul het formulier in. Je ontvangt dan een mail met de betalingsgegevens. Wanneer we je betaling verwerkt hebben, krijg je via mail ook een bevestiging.

Ik wil mijn lidgeld hernieuwen

Bedankt om nog een jaartje JNM-lid te willen zijn! Je kan elk jaar lidgeld hernieuwen vanaf 1 juni voor het komend werkjaar.

Log je in met je e-mailadres dat bij ons gekend is.
Log je voor het eerst in op onze nieuwe site of ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan hier om een nieuw paswoord aan te vragen.

Klik rechtsboven op 'mijn gegevens'. Je kan je lidgeld hernieuwen door te klikken op de knop in de rechterbalk onder jouw naam!

Een mailtje met de betalingsgegevens wordt dan naar jouw e-mailadres verzonden. Wanneer we je betaling verwerkt hebben, krijg je hier een bevestiging per mail van.

Ik wil mijn lidgeld voortaan met domiciliëring betalen

Weet je nu al dat je nog jaren lid zal blijven en wil je steeds op tijd ingeschreven zijn, vraag dan een domiciliëring aan en wij doen de rest. Download het formulier, vul het in en stuur het op naar JNM, Kortrijksepoortstraat 192, 9000 Gent of mail het naar info [at] jnm.be

Let op: we moeten je formuliertje ontvangen voor 31 juli 2018 om de domiciliëringsopdracht te kunnen activeren voor het komend werkjaar.

Hoeveel kost JNM?

Het eerste jaar dat je lid wordt van JNM betaal je altijd €5. Na dat eerste jaar betaal je elk jaar €18.

Krijg ik iets terugbetaald?

Verhoogde tegemoetkoming

Val je onder het VT-statuut (verhoogde tegemoetkoming), het vroegere Omnio-statuut, dan geniet je van een voordeeltarief voor het lidgeld, namelijk €5 in plaats van €18 en moet je ook maar de helft betalen voor activiteiten en kampen.

We vragen je wel om ons een bewijsje te bezorgen hiervan. Dit kan je aanvragen bij je ziekenfonds. Mail het bewijsje naar info [at] jnm.be, zodat we alles in orde kunnen brengen.

Lidgeld en kampdeelname via het ziekenfonds

De meeste ziekenfondsen betalen een deel of het volledige lidgeld terug, alsook voor kamp-deelname voorzien zij een terugbetaling. Hoeveel dat exact is en hoe het berekend wordt, kan je best even vragen bij jouw ziekenfonds.

Om de terugbetaling te ontvangen, moet je een formuliertje indienen bij jouw ziekenfonds. Dit formulier kan je downloaden van onze JNM-website, eenmaal je aangemeld bent.

Ga als volgt te werk: 

  1. Meld je aan op onze website en klik rechtsbovenaan op "mijn gegevens".
     
  2. Bij 'mijn betalingen' zie je groene letters: 'Toon al mijn betalingen en details' waarop je dient te klikken
     
  3. Vervolgens kom je op de pagina waar je een download knop ziet, alsook een selectieveld om het jaartal in te geven waarvoor je attesten wil downloaden.
     
  4. Download het pdf-bestand. Per jaar bevat dit het lidmaatschapsattest, alsook telkens een apart deelname-attest per kamp. Deze zitten allemaal vervat in de pdf, gespreid over verschillende pagina's.

Lukt het niet? Stuur een mailtje naar info [at] jnm.be en we helpen je verder.

Steunlid worden

Als steunlid ontvang je vier keer per jaar ons tijdschrift Euglena en krijg je ledenkorting in onze JNM-winkel. Maar het beste van al is het goede gevoel dat je krijgt wanneer je beseft dat je jongere generaties meehelpt om hen de tijd van hun leven te geven, om meer voeling te krijgen met de natuur en hen aanspoort om milieubewust te leven. Dat en onze eeuwige dankbaarheid kunnen je wellicht overtuigen om steunlid te worden ;-)

Steunlid:

Je bent 26 maar kan of wil niet zonder JNM door het leven gaan?

Word JNM-steunlid! Je kan kiezen voor een lidmaatschap van €18,- of een fiscaal aftrekbaar lidmaatschap van €40,-.

Instelling:

Je wil als instelling onze magazines ontvangen, zowel Het Kikkertje als de Euglena, en tegelijk onze werking steunen: €40.

 

voordelen van jnm-lidmaatschap

Het grootste voordeel van je JNM-lidmaatschap is natuurlijk dat je aan alle activiteiten kan deelnemen. Daarom word je ook lid. Maar we hebben nog een extraatje.

In de JNM-winkel krijg je een ledenkorting van 20% op tal van boeken en 10% op alle verrekijkers en zaklampen.

In de Chiro-winkel (De Banier) krijg je een partnerkorting van 6% op creatieve materialen. (Op Chiroproducten, spelmateriaal, workshops, boeken en sterproducten is er nooit korting)

In de winkel van Vogelbescherming Vlaanderen krijg je 10% korting op al hun producten.

In de winkel van Optiek Porteman krijg je 10% korting op al hun kijkers.

Een up-to-date lijst vind je terug op www.jnm.be/lidkaarten

 

jnm-lidkaart

Elk lid krijgt een lidkaart opgestuurd wanneer hij/zij zich lid maakt bij JNM. Deed je dit voor 30 september, dan krijg je er begin oktober eentje in je bus. In de andere gevallen zal je er nog even op moeten wachten. De lidkaarten zijn geldig tot 30 september van het volgende jaar.

Meer over de lidkaarten vind je terug op www.jnm.be/lidkaarten

 

JNM IN jE BRIEVENBUS

Om de 3 maanden komt JNM tot in je brievenbus. Piepers krijgen het Kikkertje, voor ini’s is er het MagazINI en gewone leden worden getrakteerd op de Euglena. Hierin staan allerhande JNM-weetjes, recepten, spelletjes en promoties van de JNM-winkel.