Nieuws

02.08.18 – Kan je niet genoeg krijgen van circulaire economie na de boeiende sessie op het congres? Van 9 tot 15 september organiseert Vlaanderen Circulair met partners een bootcamp voor ondernemende jongeren. Het doel? Verkennen van het kruispunt van de circulaire economie en handel (retail). Meer info en inschrijven kan via deze link.
01.08.18 – CATAPA is een vrijwilligersorganisatie die werkt rond (anders)globalisering en duurzame ontwikkeling, in het bijzonder in Latijns-Amerika, en zich hierbij focust op de problematiek rond mijnbouw. Zij houden hun jaarlijks zomerkamp van 14 - 16 september in Snellegem, dicht bij Jabbeke. Ben je geïnteresseerd? Ga dan een kijkje nemen op hun facebookevenement.
31.07.18 – Als JNM’er willen we zo duurzaam en ecologisch mogelijk leven. Maar ook als organisatie streven we naar een zo duurzaam mogelijke werking.
16.07.18 – Enkele jongeren organiseren een klimaatmars van Gent naar Brussel van zaterdag 6 tot maandag 8 oktober. In drie dagen stappen ze naar Brussel om hun klimaateisen te stellen. Ze zijn op zoek naar meer jongeren, die de klimaateisen delen. Wil jij hier samen met de ini's en gewone leden van je afdeling aan mee doen? Ga dan vlug een kijkje nemen op hun website voor meer info. Heb je les op maandag 8 oktober? Geen probleem, de jongeren werken aan een oplossing. Ze willen graag de scholen aan hun kant krijgen.
28.06.18 – Massamobilisatie COP24: save the date Zowel op internationaal als op Belgisch niveau is 2018 een bepalend klimaatjaar. Met de Klimaatcoalitie zullen we in het najaar volop campagne voeren en in samenwerking met Climate Express een massamobilisatie organiseren in eigen land, met de eis voor een ambitieus en sociaal rechtvaardig Belgisch klimaatplan.
04.06.18 – Op dit moment bevraagt Mediaraven leiding van jeugdverenigingen naar hoe ze met digitale media omgaan. Op basis van de resultaten willen ze een kader ontwikkelen om beter tegemoet te komen aan de noden van jeugdverenigingen mbt digitale media.  JNM'ers zijn nog een beetje ondervertegenwoordigd op dit moment, vandaar deze oproep om ook jullie die vragenlijst te laten invullen. 5 minuutjes ongeveer, niet meer. 
25.05.18 – door: Anton Vandevoorde, MilieuWerkgroep JNM Verschenen in De Standaard - 25/5/2018 Maya, Maya, Maya toch! Wat een commotie rond een stukje satire. Dat een kinderfiguurtje wordt gebruikt om roken te vergelijken met charcuterie kwam hard aan bij sommige mensen. Goed zo, de grote aandacht toont een geslaagde campagne, maar de harde reacties wijzen er ook op dat er nog veel werk aan de winkel is om onze overdreven vleesconsumptie -slecht voor mens en milieu- te verminderen.
23.05.18 – JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor en door jongeren. Ze is er voor iedereen van 7 tot 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en zijn schouders niet ophaalt voor het milieu. De vereniging telt zo’n 3000 leden, verspreid over bijna 40 afdelingen in Vlaanderen. Het nationaal secretariaat in Gent (personeel en zo ‘n 60 actieve vrijwilligers) ondersteunt deze afdelingen en biedt daarnaast ook eigen activiteiten aan, met de zomerkampen als hoogtepunt.
09.05.18 – Opgelet. Onderstaande tekst is niet meer helemaal juist. De data zijn veranderd naar 6, 7 en 8 oktober. Ideaal om al meteen na de startdag terug een activiteit te hebben én nog steeds ideaal om daar ini- en gewone leden leeftijd jongeren te informeren over jullie afdeling. De inhoud van de mars wordt ook iets anders aangepakt dan hieronder omschreven. Meer info volgt later. Wie de mars mee wil uitwerken kan nog steeds contact opnemen met Marjolein Moreaux: jongerenklimaatmars@gmail.com
09.05.18 – Heb je een afdelingslokaal en ben je met het afdelingsbestuur bezig met het ecologischer maken daarvan? Awel, dan heeft de Vlaamse Overheid iets voor jouw afdeling: een lening om zonnepanelen te plaatsen. Wekt dit je interesse? Ga dan naar deze website voor meer info.

Pagina's

Abonneren op Nieuws