Met JNM Express en Climate Express naar... Oostende!

UPDATE:

Plannen zijn er om te veranderen, zo wordt al eens gezegd. Woensdag bleek dat ook de klimaatmars in Oostende, onverwacht, niet zou kunnen doorgaan. Na vele rondes van overleg kwam er een alternatief uit de bus: burgemeester Johan Vande Lanotte zette gisteren het licht op groen om op 6 december, één week later dan gepland, de klimaatmars in Oostende te laten doorgaan.

Dit is ons moment, JNM’ers ter lande. Deze klimaatmars heeft een niet te onderschatten belang, voor het klimaat, voor de democratie, voor onze en volgende generaties, hier en overal ter wereld. Een belangrijke klimaattop als deze kunnen we niet gewoon laten passeren. We moeten onze eis om een bindend, ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatakkoord kracht bij zetten.

Deelnemen aan deze klimaatmars is dé manier om dat te doen. JNM’ers zoals jij en ik, die dag in dag uit onze bezorgdheid om het milieu in praktijk brengen, kunnen op 6 december niet anders dan aanwezig zijn. Om te tonen hoe groot onze bekommernis is, om te tonen hoe belangrijk we zo’n klimaatakkoord vinden.

Daarom roepen we op om gewoon te komen, ook al laat jouw agenda dat eigenlijk niet toe. We zijn jong, flexibel en geëngageerd. Als we dit écht belangrijk vinden, dan moeten we ons allerste best doen om er gewoon te zijn. Dit is wat we als JNM’ers belangrijk vinden, dit is wie zijn, dit is wat we doen.HET PLAN:

Het plan Vilvoorde gaat bijgevolg niet door, maar er wel volgend vervangprogramma op zaterdag 28 november:
- 14u: voorbereiding klimaatmars (slogans bedenken, spandoeken schilderen, megafoon testen)
- 20u: samen eten (gratis)
- 22u: free space (samen op café?)
Alles gaat door in ons bondssec Lousbergs: Tarbotstraat 61, Gent


Meebrengen:
- oude lakens, doeken, stukken stoffen om te beschilderen
- watervaste verf
- verfborstels
- dansgrooves
- geld voor drank (want niet gratis)