Koekjes van op Zeelandtocht

Koekjes van op Zeelandtocht (25 stuks) (redelijk zacht)
 
- 160 g bloem
- 120 g plantaardige boter
- 80 g suiker naar keuze
 
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Doe alles in een kom. 
Voeg eventueel chocolade, noten... toe en kneed tot je een mooie bol kan vormen. 
Dit kan even duren als de boter koud is. 
In het begin is het deeg heel korrelig en plakt het niet, geen paniek! Dit is normaal!
Leg de bol een half uur in de koelkast.
Bestrooi de tafel en deegrol met bloem en rol het deeg uit.
Steek de koekjes uit met bijvoorbeeld een glas.
Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven.
Als ze bruin worden zijn ze klaar! Wanneer je ze van de bakvorm haalt, zijn ze nog slap. 
Ze worden harder met het afkoelen!
Tip: Kies een keer riet, donkere of lichtbruine suiker, dit geeft een andere smaak dan gewone witte!
Smakelijk!

 

Sien